Медицински център - Римската стена
Разширени вени - информация за лечение. Лекуване на варикоза.

Какво представлява венозната недостатъчност?

Безкръвно и естетично лечение на разширени вени и спукани капиляри.
Артериите и вените са част от една обща система. По артериите богатата на кислород кръв се движи от сърцето към всички тъкани в организма. След като кръвта отдаде пренасяния кислород, тя поема образувания при обменните процеси въглероден двуокис и по вените се връща обратно към сърцето и белите дробове.

Всички вени в организма притежават клапи, които се отварят и затварят и така пропускат кръвта само по посока на сърцето. При разширените вени тези клапи във вените на долните крайници са увредени и не се затварят добре. Венозната кръв се застоява и предизвиква тежест, болки, парене, нощни крампи и подуване на подбедриците. Вените започват да се уголемяват и стават видими през кожата. По някога тези вени са малки и се наричат метличковидни вени или телеангектазии /т.нар. "разширени капиляри"/. В други случаи са по-големи (2-3 мм) и се наричат "ретикуларни вени".

Ако заболяването продължи да се развива, вените нарастват и започвата да проминират над кожата. Постоянният оток на подкожието води до нарушаване на храненето на кожата с последващо развитие на кожно възпаление или образуване на трудно зарастващи рани.

Мнения от пациенти


Статии и новини

Флеботромбози

02 Дек
2015
Флеботромбози

Флеботромбозата е заболяване, при което се формира тромб в лумена на вена от дълбоката венозна мрежа.

Виж повече   

Повърхностен тромбофлебит

02 Дек
2015
Повърхностен тромбофлебит

Повърхностният тромбофлебит при разширени вени е възпаление на стените на подкожните вените с образуване на тромб в техния лумен.

Виж повече   

Склеротерапия

02 Дек
2015
Склеротерапия

Склеротерапия на разширени вени. Болестта разширени вени /варици/ на долните крайници настъпва при разширяването на повърхностните вени на краката.

Виж повече