Медицински център - Римската стена
Разширените вени - диагностика. Консултация при разширени вени.

Доплерова сонография - Диагноза

Дуплекс доплеровото изследване е най-важният метод за изследване на разширените вени. Извършва се при първата консултация и служи като отправна точка при избора на метод на лечение. Грешка на изкуството е лечението на разширени вени да се провежда без извършване на доплерово изследване. Чрез доплеровата сонография се изледва разположението, формата и големината на венозните съдове, посоката на кръвния ток в тях, състоянието на венозните клапи и се изключва наличието на тромби.

Изследването е неболезнено. Провежда се в изправено или легнало положение. Проследява се хода и функцията на голямата и малка подкожни вени, търси се наличието на перфорантни вени с увредени клапи. Поставянето на точна диагноза е от ключово значение за правилното лечение на Вашите разширени вени.

Доплерова сонография - Диагнозаии

Мнения от пациенти


Статии и новини

Флеботромбози

02 Дек
2015
Флеботромбози

Флеботромбозата е заболяване, при което се формира тромб в лумена на вена от дълбоката венозна мрежа.

Виж повече   

Повърхностен тромбофлебит

02 Дек
2015
Повърхностен тромбофлебит

Повърхностният тромбофлебит при разширени вени е възпаление на стените на подкожните вените с образуване на тромб в техния лумен.

Виж повече   

Склеротерапия

02 Дек
2015
Склеротерапия

Склеротерапия на разширени вени. Болестта разширени вени /варици/ на долните крайници настъпва при разширяването на повърхностните вени на краката.

Виж повече